15.02.2016. Оголошення про закупівлю. Предмет закупівлі - послуги з проведення дослідження потенціальних напрямків розширеного доступу української промислової продукції до ринків ЄС. Статус - завершено

Замовник: Громадська спілка «Фонд підтримки реформ в Україні».

Найменування: Послуги з проведення дослідження потенціальних напрямків розширеного доступу української промислової продукції до ринків ЄС.

Місцезнаходження: Київ, вул. Мазепи, 1.

Визначення проблеми:

Ринок країн Євросоюзу є найбільшим регіональним ринком світу. Обсяги зовнішнього імпорту країн ЄС складають ~1,72 трлн. євро, в тому числі промислової продукції ~1,17трлн. євро у минулому році.

З початку 2016 року між Україною та ЄС діє Поглиблена та всеосяжна угода про вільну торгівлю, яка надає українським виробникам преференційний доступ до ринків Євросоюзу. Однак для окремих видів української продукції переробної промисловості (товарні групи 25-97 УКТЗЕД) зберігаються тарифні обмеження. Зазначені тарифи мають різний вплив на український експорт. Для опрацювання питання щодо подальшої тарифної лібералізації з метою розширення присутності українських товарів на ринках країн ЄС необхідно виконати дослідження щодо потенціалу зростання експорту зазначеної промислової продукції. Дослідження повинно проранжувати продукцію за потенціалом зростання її виробництва внаслідок скасування тарифів.

Більш детальна інформація щодо методології, етапів та очікуваних результатів дослідження наведена в документі - технічному завданні.

Дата оприлюднення інформації щодо конкурсу: 15.02.2016.

Термін подачі пропозицій - до 26.02.2016 року.

Свої пропозиції надсилайте на електрону адресу: office@fsr.org.ua