Цифрова Україна: підсумки 2015 року

Прийняті закони про відкриті дані, а також про електронні звернення та петиції, запущено електронну систему петицій до Президента.

У реалізації програми "Цифрова Україна" у 2015 році вдалося досягнути таких результатів:

Створений Портал відкритих даних та прийнята Постанова Уряду "Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних", якою визначені вимоги до наборів даних та перелік наборів відкритих даних для оприлюднення.

Ініціатива громадськості, підтримана АПУ, завершилась створенням порталу державних закупівель. На кінець року в системі працюють більше 2200 державних замовників з усієї країни та оголошено близько 35 тисяч тендерів більш ніж на 6 млрд грн. Середня економія перевищила поставлену мету у 10% та склала 12-18%.

У системі електронних петицій створено більше 16 тисяч петицій, 35 набрали потрібну кількість голосів та на 30 петицій опубліковані відповіді.

Проведене публічне обговорення застосування хмарних технологій для державного сектора за участі експертів та провайдерів сервісу; опублікований законопроект, для обговорення якого залучені українські та європейські експерти та провайдери хмарних послуг.

Україна в 2015 році посіла 71 місце серед 143 країн за індексом мережевої готовності. Порівняно з іншими країнами з середнім-низьким доходом, Україна має найкращі показники по наявності інфраструктури, тарифам за Інтернет та мобільний зв’язок, рівню загальної та спеціальної освіти та по користуванню мобільними телефонами та комп’ютерами.

Детально ознайомитися зі Звітом можна за посиланням:

http://reforms.in.ua/sites/default/files/upload/broshura_a4_ukr.pdf

Національна рада реформ створена для забезпечення політичного консенсусу у процесі проведення реформ, який складається з представників всіх зацікавлених сторін та є майданчиком для пошуку консенсусу і прийняття рішень. Основними завданнями Національної ради реформ є визначення пріоритетів реформ, координація дій із реформування, моніторинг реалізації та досягнення цілей реформ. Рішення Національної ради реформ приймаються за умови консенсусу всіх учасників, що забезпечує узгодженість позицій у процесі реформ.

Джерело