Офіс з сприяння експорту почне свою роботу

Громадська спілка «Фонд підтримки реформ в Україні» підписала Угоду про партнерство з Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – фондом, який реалізує програми допомоги Україні шляхом розробки економічної політики та розвитку лідерства.

 

 

Співробітництво між організаціями проходитиме в рамках реалізації проекту ОСЕ«Офіс з сприяння експорту», що спрямований допомогти Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у розробці та реалізації політики сприяння експорту та зміцнення стратегічного співробітництва між приватними та державними організаціями.

Основною метою проекту ОСЕ є збільшення експорту, сприяння українським компаніям у виході на нові ринки, розширення присутності на існуючих ринках, а також просування українських продукції та брендів.

Що передбачає «Офіс з сприяння експорту»? Завдання проекту:

  • Створення групи експертів, формування команди висококваліфікованих професіоналів з метою надання допомоги, необхідної для досягнення цілей та завдань уряду у сфері розвитку торгівлі та інвестицій.
  • Організація низки міжнародних та місцевих заходів (форумів, торгових представництв, конференцій тощо), збільшення кількості українських компаній, що беруть участь та отримують користь від таких заходів.
  • Встановлення ефективного зв’язку між бізнесом, Міністерством та іншими державними органами з метою формування сприятливого бізнес-клімату для експортерів.
  • Координація діяльності Ради з сприяння експорту при Міністерстві.
  • Організація зустрічей українських експортерів з представниками Уряду України на регулярній основі.
  • Надання допомоги українським експортерам у виході на нові ринки.
  • Підвищення інформованості іноземних інвесторів про інвестиційні можливості та можливості для ведення бізнесу.
  • Сприяння діалогу між українськими та зарубіжними компаніями.

Та інші.

Керівництво діяльністю ОСЕ буде здійснювати «Фонд підтримки реформ в Україні».

На початку Проекту увага буде зосереджена на оцінці поглядів зацікавлених сторін, створенні показників і вимірюванні вихідних даних для оцінки ефекту. Оцінка буде здійснюватися протягом всього Проекту: показники ефективності будуть вимірюватися в різні моменти, визначені як етапи процесу його реалізації.

Сталість Проекту досягається за рахунок тісної співпраці між ОСЕ і Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Очікується, що ОСЕ буде працювати над створенням організаційних структур і розвитком професійного потенціалу МЕРТ, які в кінцевому підсумку будуть необхідні для досягнення і підтримки середньо- і довгострокових цілей і завдань політики країни в галузі розвитку торгівлі.