UkraineInvest провели семінар із залучення інвестицій в ОТГ у Рівненській області

Команда UkraineInvest почала співпрацювати з об'єднаними територіальними громадами з питань створення регіонального інвестиційного продукту.

Об'єднані територіальні громади зараз мають більше можливостей для того, щоб стати повноцінними гравцями з потенціалом покращення інвестиційного клімату у своєму регіоні. Для цього ОТГ потребуть практичні механізмами для формування інвестиційних пропозицій. Саме тому у вівторок, 6 лютого 2018 року, експерти з UkraineInvest у Західній Україні виступили на семінарі, який відвідали представники двадцять-однієї об'єднаної територіальної громади Рівненської області.

Олег Доскач, керівник Ukraineinvest в Західній Україні, заявив на заході, що ОТГ повинні володіти декількома земельними ділянками типу "грінфілд" площею 2,5-10 га для того, щоб ефективно залучати прямі іноземні й вітчизняні інвестиції у свої громади. Зокрема, на його думку, найпривабливішими є землі, що розташовані ближе до транспортної розв'язки.

Для успішоного пошуку інвесторів потрібно вміти квалфіковано визначати площу та досліджувати наявну інженерну інфраструктуру або потенціал створення нової інфраструктури. Крім того, ОТГ потрібно навчитися розраховувати соціально-економічну та комерційну ефективність проекту. Серед інших важливих потреб ОТГ для формування позитивного інвестиційного клімату громади -  можливість оперативно вирішувати правові та земельні питання.

Більше про захід проведений UkraineInvest можна дізнатися тут.