За підтримки уряду Німеччини 13 українських виробників меблів були представлені на London Build Expo

У межах проєкту ReACT4UA за фінансування уряду Німеччини 13 провідних українських виробників меблів на замовлення, стінових панелей, дерев'яних будинків та  дверей були представлені на престижній виставці будівництва та дизайну London Build Expo у Великій Британії. Протягом події, яка відбулася 15 та 16 листопада 2023 року, кожна компанія-учасник провела до 50 успішних зустрічей.

У виставці взяли участь такі українські бренди: ArtBuz, MIRT Furniture Factory, Viyar, Metal land, Rodos, Azzare, Ideall, Stal-M, Levens, Furnicom Doors, Lomanini, Termoplast, PortaNova, Furniture of Ukraine Business Expo. 

London Build Expo відбулась у Grand Hall Hammersmith Rd м. Лондон. Там було організовано експозону для представлення зразків, конференц-зали та території для майстер-класів, а також зони для B2B зустрічей. 

Українські компанії на національному стенді Furniture of Ukraine представили понад 30 зразків дверей, стінових панелей, підлоги, індивідуальних меблів, модульних будинків та освітлення. Також виробники меблів «Віяр» та «Яворина» зробили часткове меблювання зон переговорів – українські вироби побачили понад 30 тисяч гостей та учасників події. Зокрема, вони відзначили технологічність рішень, збалансованість цін, унікальний дизайн. Також гості виставки були вражені стійкістю українців і прагненням до розширення експорту попри постійні виклики.

Однак найголовніше досягнення London Build Expo — результати B2B зустрічей. Вони сприяли налагодженню зв'язків між українськими виробниками та потенційними європейськими замовниками. І за попередніми даними, під час виставки кожна компанія-учасник провела понад 50 успішних зустрічей. Також було зібрано понад 500 контактів представників індустрії, зацікавлених в українських меблях, для подальшої розбудови співпраці. Серед них архітектори, власники та директори компаній, закупівельники, дизайнери, представники місцевих рад, житлових асоціацій, інженери та інші представники будівельної галузі. 

Встановивши міцні партнерства в Європі, бренди-учасники виставки підсилюють й економіку України та конкурентоспроможність місцевих МСП.

Поїздка українських брендів у Лондон стала можливою за підтримки проєкту TIPSTER: «Trade, Intellectual Properties Support, and Technical Regulation», який реалізується ГС «Фонд підтримки реформ в Україні» за фінансової підтримки уряду Німеччини в межах проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), виконавцем якого є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Проєкт спрямований на підвищення конкурентоспроможності та стійкості українських малих і середніх підприємств, особливо з огляду на вступ до ЄС.